Elöverkänsligas Riksförbunds namninsamling om att stoppa rivningen av det fasta telenätet rullar på - Nu fler än 15 000 underskrifter.

Teliasonera har börjat riva de fasta teleledningarna på landsbygden och nu berövas 50 000 hushåll och företag möjligheten att välja fast telefoni för att i stället påtvingas mer sårbara och energikrävande trådlösa lösningar. Detta problem berör inte enbart landsbygden - även i tätorter förekommer det att kunder nekas installation av fast telefon.

Det här sker samtidigt som allt fler experter uppmanar oss att på grund av hälsorisker enbart använda mobiltelefon i nödfall och för korta samtal, och att barn inte ska prata trådlöst alls utan använda fast telefon med sladd.

Protestera du också!

Länk till namninsamlingen där du kan skriva på!

 

 

 

 

Din avstängda mobiltelefon kan användas för att avlyssna samtal i rummet där du befinner dig. Polisen i USA använder denna teknik för att avlyssna ”kända maffiamedlemmar”. Det sker genom att fjärraktivera telefonens mikrofon, och det enda sättet att säkert förhindra avlyssning uppges vara att ta ur batterierna.

Se ett kort nyhetsinslag på FOX News


Copyright © 2015. Balanspunkten. All Rights Reserved.