Debattartikel i Aftonbladet 2008-09-06

Av Miljöjournalist Mona Nilsson

Våren och sommaren 2008 har kantats av skarpa varningar internationellt från cancerexperter, hjärnkirurger och forskare om barns användning av mobilen. Bakgrunden är ett växande antal forskningsresultat som bland annat visar risk för hjärntumör.

I Sverige har få hört talas om detta. Anledningen till tystnaden om de allvarliga riskerna för barnen är med högsta sannolikhet oerhört cynisk: barn är en växande målgrupp för mobiltelefonindustrin och samtliga varningar om hälsorisker av mobiltelefonin kan få negativa följder för mobilindustrins försäljning och aktiekurser.

Välrenommerade specialister anser att det nu finns så många belägg för allvarliga hälsorisker att mobilindustrin och regeringar måste vidta omedelbara åtgärder för att minska allmänhetens exponering för mobiltelefonstrålningen och informera befolkningen om riskerna. Konsekvenserna för samhället kan i annat fall bli mycket allvarliga.

Läs hela debattartikeln här:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3256107.ab 

Läs mera om barnens känslighet och varför allt fler internationella experter anser att barn inte ska använda mobiltelefon alls samt om myndigheten SSMs (tidigare SSI) lögn om bristande bevis för barns känslighet på www.monanilsson.se

 

 

Copyright © 2015. Balanspunkten. All Rights Reserved.