Skolan som drabbats av en förbannelse

En mobilmast installerad på skolområdet kan vara orsaken till mer än
100 fall av cancer bland studenter och personal

Fernando Pérez Ávila | 18/01/2010

Rädsla! Rädsla för cancer, rädsla för döden, och den dagliga fruktan för att hitta ännu ett fall bland eleverna. Varje morgon, fruktan för sjukdom som kan påverka personen bredvid dig på grund av mobilmasten som ännu inte har tagits bort ... Två barn sjuka, ett som dött och över 100 personer som lider av olika typer av cancer, allt på kort tid - en frekvens som visar att något är fruktansvärt fel. Så mycket att även läkarna på det största sjukhuset i Sevilla är förvånade, och de frågar varje ny patient om de bor någonstans nära mobilmasten i Brenes.

Alla berörda människor skyller på mobilbasstationerna på masten som installerades på Manuel de Falla-skolans skolgård i staden Vega del Guadalquivir. Två elever i skolan har nu cancer, en i ögat och en annan i sköldkörteln, och ett annat barn dog plötsligt, utan att någon kunnat ge familjen en förklaring. En ung kvinna som kom till skolan för arbetsträning har just fått diagnosen lymfcancer. Totalt finns det mer än hundra fall av cancer bland eleverna, lärarna, den inhemska personalen och dom som bor i närheten.

"Vad som händer här är inte normalt. Vi förstår inte varför vi har en mobilmast på skolgården. Vi vill bara bli av med den, och absolut inte att den sätts upp igen någon annanstans. Vi är inte mot mobiltelefoner eller något annat, men vi vill inte att de dödar våra barn ", förklarar Carida Magro, mor till ett av de barn som nu har cancer. Hon har skrivit till ombudsmannen, till socialtjänsten, till kommunfullmäktige, till parlamentet, tidningsredaktörer och alla andra som vill lyssna. Men allt hon har lyckats med så långt är att sprida kunskap om problemet och göra människor medvetna om det. Än värre är, alla påpekar att det inte bara en mobilmast utan tre stycken [för olika nätverk]. Faktum är att det inom ca 200 meter från skolan finns två master till. "Det är en förbannad triangel", förklarar Juan Gómez, som bor i närheten och i vars familj finns flera cancerfall. I denna del av staden är det svårt att hitta en enda familj där alla är friska. "Min far dog för fyra månader sedan", "i mitt hus är tre personer av fem sjuka", "i de här lägenheterna är tre personer sjuka", det är de oundvikliga svar man får när man frågar människor i grannskapet om denna affär.

Källa: http://www.next-up.org/pdf/Diario_de_Seville_The_school_that_is_cursed_18_01_2009.pdf

 

Copyright © 2015. Balanspunkten. All Rights Reserved.