Ett poetiskt, empatiskt, vackert, faktaspäckat och omskakande reportage i Le Monde om elöverkänsliga, forskare samt myndighets- och industrirepresentanters agerande.

 

Den anrika och ansedda franska dagstidningen Le Monde publicerade i maj 2008, i sin helgbilaga, ett stort reportage om de elöverkänsligas situation i Sverige med slående bilder av den berömde svenske fotografen Lars Tunbjörk.

 

Reportern som skrev artikeln och intervjuade elöverkänsliga i Sverige, Laurent Carpentier, berättade inför publiceringen att tidningens redaktion var begeistrad och förväntade sig att artikeln skulle ”röra om i grytan”.
Och det gjorde den, för debatten i Frankrike blev livlig med en mängd dagliga tidningsartiklar och inlägg som följdes av ett antal TV-reportage och debatter i både Frankrike och andra länder, dock inte i Sverige.

 

Hämta artikeltexten i svensk översättning som PDF (5 sidor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många frågar sig: – Om det nu är så farligt med elektriska och magnetiska fält från elapparater eller mikrovågsstrålning från sladdlösa dect-telefoner, mobiltelefoner, trådlösa nätverk osv, varför känner inte jag av dem? Kan det vara skadligt utan att jag känner något?

Copyright © 2015. Balanspunkten. All Rights Reserved.